Volle startvelden tijdens de Road Races in Hengelo gegarandeerd. Foto: Henk Teerink

Volle startvelden tijdens de Road Races in Hengelo gegarandeerd. Foto: Henk Teerink

Road Races Hengelo in tweede weekend van mei

Sport

HENGELO - Brullende motoren en een spectaculair stratencircuit, de Varsselring. In het weekend van 11 en 12  mei wordt traditiegetrouw de Road Race in Hengelo Gld gehouden. Het is al de 56ste keer dat de Hengelose Auto en Motorvereniging de wegraces organiseert. Hamove en de buurtschap Varssel maken zich op voor een prachtig programma met veel internationale deelname en hopelijk veel publiek langs de baan.

Door Damon Teerink

Het International Road Race Championship-seizoen trapt volgens traditie het seizoen af op Achterhoeks grondgebied. Deze titelstrijd staat hoog aangeschreven in de motorsport wereld. Het is de hoofdact tijdens de wegraces in Hengelo met de Superbike- en Supersport klasse. Oftewel, twee spectaculaire raceklassen waar om elke meter wordt gestreden.
Wat hierbij niet mag ontbreken is het Hengelose Performance Racing Team Achterhoek. Het team zal er alles aan doen om in eigen dorp voor mooie successen te gaan. Onder leiding van Arno Wassink komt het Performance team uit in de Superbike klasse met rookie Jorn Hamberg op een Kawasaki-machine. De Drentse Hamberg wordt bijgestaan door Ilja Caljouw, de Noord-Ier Adam MClean en de Hengeloër Wesley Ankersmid. Zij rijden in de Supersport klasse op een Yamaha-motorfiets. Laatstgenoemde krijgt ongetwijfeld langs het circuit de nodige support van zijn dorpsgenoten.

Negen raceklassen
Tijdens de Road Races in Hengelo hoeft niemand zich te vervelen, want er verschijnen maar liefst negen verschillende raceklassen aan de start. Zo zien we ook het BeNeLux Trophy-kampioenschap dat onderverdeeld is in de Supersport en Superbike categorie. Vervolgens zien we de Belgian Twin Trophy en gaan we terug naar eerdere jaren met de NK Classic IHRO en de prachtige klikkende 2-takten. Daarnaast is er ook genoeg op drie wielen te aanschouwen met volle startvelden in de Northern Sidecar Cup en Camathias Cup. De bezoekers kunnen gegarandeerd genieten van veel actie en spektakel op de Varsselring.

Genieten op de Varsselring
Op de paddock tref je diverse stands aan met motoren en accessoires, waar liefhebbers heerlijk kunnen rondneuzen. Zaterdagavond is er voor de feestgangers volop vertier in het Racecafé met muziek en gezelligheid. Vanzelfsprekend zijn er ook meerdere eet- en drinkgelegenheden rondom het circuit te vinden zodat iedereen kan genieten van een hapje een drankje. De drie grote videoschermen langs het circuit zorgen ervoor dat niemand iets van het spektakel hoeft te missen. Dit alles is mogelijk met een entreeticket dat tevens toegang geeft tot de paddock om de sport van dichtbij mee te maken.

Rijdersparade op vrijdagavond
Zoals al enkele jaren gebruikelijk luidt de Hamove het raceweekend in met de welbekende rijdersparade. Op vrijdagavond 10 mei vertrekken de rijders rond de klok van 19.00 uur vanaf de Molen om zich enkele minuten later te melden in het centrum van Hengelo. Hier worden zij ontvangen door een groot publiek. Dit duurt tot ongeveer 20 uur. Het motorsportbloed giert dan door het Hengelose centrum waar je in contact komt met de rijders en teams en andere fans. Op deze avond is er gelegenheid voor een mooie foto met de coureurs, verzamel je handtekeningen en ervaar je bovenal een uistekende sfeer.

De Hamove hoopt op weer een prachtig motorsportweekend. Tickets zijn uitsluitend te verkrijgen aan de kassa’s rondom het circuit

Jorn Hamberg gaat voor mooie resultaten in Hengelo. Foto Henk Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant