Vanaf 5 juli tot en met 24 augustus is ‘Kunst uit Berkelland’ te zien, bij De Smidse 1 in Ruurlo; de expositie is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. Foto: PR
Vanaf 5 juli tot en met 24 augustus is ‘Kunst uit Berkelland’ te zien, bij De Smidse 1 in Ruurlo; de expositie is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. Foto: PR

KunstKring Ruurlo exposeert weer in Galerie De Smidse

Cultuur

RUURLO - De expositie ‘Kunst uit Berkelland wordt gehouden van 5 juli tot en met 24 augustus in Galerie De Smidse in Ruurlo. De expositie omvat meerdere disciplines en is gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie wordt opgebouwd in hetzelfde pand waarin vanaf 8 mei tot en met 22 juni de tentoonstelling van portretkunst Verre Gezichten Dichtbij is te bewonderen. Alle kunstwerken zijn te koop. 

De meeste exposerende kunstenaars zijn verbonden aan de KunstKring. De vereniging heeft 350 leden van wie er 54 staan ingeschreven als kunstenaar. Deze aantallen groeien gestaag. Tijdens de expositie zijn kunstwerken in allerlei disciplines te bewonderen. Wie zich nog niet aangemeld, maar wel geïnteresseerd is, kan informatie aanvragen via expositiedesmidse24@kunstkringruurlo.nl.  

Ontmoetingsplek
Gedurende de openingstijden van de expositie ‘Kunst uit Berkelland’ worden enkele workshops en demonstraties gegeven. De kunstwerken zijn allemaal te koop. De kunstenaars zijn zelf bij toerbeurt aanwezig. Daarnaast worden meerdere kunstenaarsbenodigdheden te koop aangeboden. Kunstkring Ruurlo mikt op een levendige en gezellige ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Een aanwinst voor het centrum van het dorp. Zo draagt ook de KunstKring bij aan de gezelligheid en leefbaarheid ervan.

Wegwijs
Bij een expositie horen ook gastvrouwen/-heren die de bezoekers ontvangen en wegwijs maken. “We zoeken daarvoor nog enkele mensen. De tentoonstelling heeft vrije toegang. Afrekenen van verkochte werken gebeurt met een pinapparaat. De exposerende kunstenaars zijn ook per toerbeurt aanwezig. Wat verwachten we dan van je? Tijdens de expositie ben je samen met een andere vrijwillig(st)er zelfstandig aan het ‘werk’. Je kunt kiezen op welke middagen je er wilt zijn. Wil jij meehelpen om deze parel van de KunstKring tot een succes te maken? Meld je dan aan als vrijwillig(st)er”, roept Barbara Bodegom op. Aanmelden hiervoor kan via expositiedesmidse24@kunstkringruurlo.nl. “Wij nemen contact met je op en bespreken met je welke dagdelen je tijd hebt om te komen.”

Alle informatie staat op www.kunstkringruurlo.nl/exposities/kunst-uit-berkelland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant